Innerdalstårnet

Innerdalen går for å være en av Norges vakreste daler. Hva med å nyte utsikten utover den vakre dalen fra Innerdalstårnet?

Innerdalstårnet

1452 moh | 9 km | 6-7 timer | Start og slutt: Innerdalshytta | Sti, delvis merket | Erfaren

Den nye innerdalshytta med Innerdalstårnet i bakgrunnen.
Den nye innerdalshytta med Innerdalstårnet i bakgrunnen.

Turen til Innerdalstårnet er nok en av de vakreste vi har her i landet. Mye av dette skyldes vakre Innerdalen. Her kan du overnatte i fantastiske omgivelser på innerdalshytta. Er du på dagstur, er det rundt fire kilometer på grusvei fra hytta til parkeringen lenger nede i dalen. 

Det er nok mange som har sittet i solveggen og drømt om å ta steget opp til toppen. Hvis det blir for bratt, er det et godt alternativ å bare gå opp til Storvatnet og nyte utsikten. 

Velger du turen videre til toppen, blir det raskt brattere. Fra bunnen av fjellet virker det nesten umulig at det går en sti opp til toppen, men det gjør det altså. Tåler beina stigningen og hodet høyden, så går dette veldig fint.

Litt klyving må du regne med i de bratteste partiene og det er noe løsmasser som gjør det litt skummelt. Så gode sko og god balanse er en nødvendighet. Vel oppe på toppen finner du en flott varde og enda flottere utsikt utover Innerdalen og Trollheimen.

Innerdalstårnet sett fra sør mot nord - Kilde: Alltrails.com
Innerdalstårnet sett fra sør mot nord - Kilde: Alltrails.com

Turidéen

Vi besøkte Innerdalen som en del av norgesferien i 2018. Da måtte vi selvsagt prøve oss på det beryktede innerdalstårnet.

Veien opp

Fra Innerdalshytta går det merket DNT-sti som du skal følge mot Eriksvollen. I starten går den gjennom et våtmarksområde før stigningen starter opp langs elva Fluo

Vel oppe kan du skue innover Flatvaddalen og etter hvert ser du også Storvatnet. Her bør du fylle drikkevann hvis du ikke tar sjansen på at det er vann i de små bekkene som du krysser på den umerkede stien opp fjellsiden.

Mot toppen

Starten av stigningen er bratt, men det er godt feste i vegetasjonen. Man må være forsiktig her hvis det har regnet eller det er svært fuktig. Videre går det over til mer løsmasser og etter hvert tørrere fjell.

Mot toppen er det noen bratte partier med bart fjell der det må klyves. Her kan det være litt utfordrende å finne riktig vei både opp og ned. Dette er et parti der man kan "gå seg fast" og noen velger nok å snu her.

Det er mange luftige partier som kan føles som litt skumle, men det er få utsatte parti der det er fare for at man faller ned fjellsiden.

Toppen

Oppe på toppen kan du være riktig så stolt av prestasjonen din. Dette er en topp som ikke mange bestiger sånn uten videre. Toppen er ganske romslig, så det gjør ikke noe om det er flere der oppe.

Nyt utsikten og spis nisten hvis været tillater det. Så er det bare å glede seg til hjemturen og tre-retters middag på Innerdalshytta hvis du har planer om å ta turen innom der.

Veien ned

Hjemturen er egentlig ikke noe mer utfordrende enn veien opp. Noen synes det er litt skumlere å gå med ryggen inn mot fjellet. Fordelen er imidlertid at du kan nyte den flotte utsikten mens du sakte jobber deg ned fjellsiden.

Nede i bunnen av fjellet kan du skue opp mot toppen og tenke hvor rart det er at du stod der oppe for litt over en time siden. Så åpner vakre Innerdalen seg og det begynner å friste med høyt plasserte bein inntil hytteveggen.